Archief voor maart 2013

31 mrt

Keyword domains: waarom niet, waarom wél?

 

Voor de meeste bedrijven is het simpel: voor het lanceren van hun website kiezen ze de “bedrijfsnaam.be” of “merknaam.be” als domeinnaam voor de Belgische markt. Klinkt logisch, maar toch komen we heel veel websites tegen op domeinnamen als keyword-keyword.be of keywordkopen.be. In deze blog post overloop ik kort de voor- en nadelen van zo’n keyword domain.

25 mrt

Heeft Google tekst nodig om mijn website te begrijpen?

 

Tekstuele inhoud is belangrijk op een website, en niet alleen omdat het interessante informatie op een handige manier op het scherm van je bezoeker brengt. Zoekmachines zijn niet zo goed in het “lezen” van afbeeldingen, video of geluid – en gebruiken dus vooral de tekstuele inhoud van je pagina’s voor de classificatie van je website. In onderstaande video gaat Matt Cutts dieper in op het belang van tekst:

Bij Inbound begrijpen we dit zeer goed, en maken we heel erg graag gebruik van zaken als Google Web Fonts. Goed design kan perfect hand in hand gaan met een website rijk aan tekst, en we bekijken graag samen met jou hoe we ook op jouw website voor een goede balans kunnen zorgen!

22 mrt

Panda’s en pinguins bij Google

 

Google Panda & Google Pinguin

De zoekmachine van Google maakt gebruik van een bijzonder groot aantal algoritmes om te bepalen hoe de resultaten in een zoekopdracht geordend moeten worden. Omdat ze er bij Google ook naar streven om steeds de meest waardevolle zoekresultaten te kunnen aanbieden, zijn deze algoritmes voortdurend in verandering. Daarom is het als “web publisher” ook van essentieel belang dat je goed op de hoogte blijft van alle veranderingen die Google doorvoert aan haar zoekalgoritmen. Het is immers zo dat bepaalde technieken die vroeger werkten nu niet meer succesvol zijn of meer zelfs contraproductief kunnen werken.

De meeste veranderingen aan de algoritmes zijn zo miniem dat ze vaak onopgemerkt blijven, maar nu en dan wordt de sector opgeschrikt door een gigantische update die veel gevolgen heeft. Eén van de grootste veranderingen die Google heeft doorgevoerd in haar zoekalgoritmen was zonder twijfel in 2011 toen de strijd werd aangegaan met de zogenaamde low quality websites en link farms. Er werd toen gewag gemaakt van twee grote updates, namelijk Google Panda en Google Penguin, elk met een eigen specifiek doel.  Matt Cutts kondigde vorige week trouwens nog aan dat er binnenkort nog nieuwe aanpassingen aan Panda en Penguin zitten aan te komen.

20 mrt

Correct opmaken van SHA-IN en SHA-OUT voor Ogone

 

Om informatie veilig te verzenden tussen een website en het Ogone platform maakt Ogone gebruik van een gehashte versie van deze informatie genaamd de SHA-IN en SHA-OUT. Deze gehashte versie of de SHASIGN zorgt ervoor dat alle informatie beter beveiligd is en elk systeem een grotere weerstand heeft tegen mogelijke fraude. Niet onbelangrijk bij een online betalingssysteem.

Hash methode kiezen

ogone-shasign

Ogone maakt gebruik van de SHA-1, SHA-256 en SHA-512 hash methodes om data te encrypteren. Standaard maakt Ogone gebruik van de SHA-1 encryptie methode, maar als een andere  methode jouw voorkeur heeft dan kan je deze aanpassingen in het controlepaneel van jouw Ogone account zelf doorvoeren.

20 mrt

Waarom SEO copywriting veeleer een proces is van “herschrijven” dan “verbeteren”.

 

Dat SEO copywriting meer is dan zomaar wat trefwoorden spuien zonder deftige samenhang, daar heb ik jullie hopelijk van kunnen overtuigen. Vaak komen klanten echter met de vraag af of we de teksten op hun website eens kunnen bekijken en verbeteren daar waar nodig. Ze hebben er zelf veel tijd in gestopt ooit, of zijn best tevreden met hun content en beseffen niet wat betere content voor hen zou kunnen doen.

19 mrt

Google authorship markup uitgelegd

 

Dit artikel is niet volledig alleen op inhoud gebaseerd – meestal beperk ik me daartoe, maar dit keer moet ik de brug even slaan met een wat meer technische zaak. We hebben het vandaag over “authorship markup”, of ook wel “dat prentje dat je soms kan zien in de Google zoekresultaten”. Die foto komt vanop Google+, Google’s profielennetwerk. En dat zijn ze serieus aan het pushen. Door het gebruik van rich snippets kan google authorshipje de link leggen tussen jouw Google+ pagina en jouw website.

Sinds kort is het mogelijk om tekst die je schrijft te claimen. Als je dit artikel gevonden hebt via Google, dan heb je waarschijnlijk mijn foto ernaast zien staan. Geweldig vanuit het zoekmachineoptimalisatie-standpunt, want misschien heb je het eerste artikel wel overgeslagen omdat je aandacht makkelijk getrokken werd naar die foto – die resultaten springen er veel meer uit. Maar ook als auteur is het interessant: iets waar je aan gewerkt hebt, dat wil je toch een klein beetje claimen? Het internet is vaak anoniem: zeker op grotere websites kan eender wie iets hebben geschreven. Op deze manier kan je er dus voor zorgen dat mensen ook weten wie je bent, wat je doet en waar je expert in bent…

18 mrt

Productvideo’s met een beperkt budget

 

website video productvideosWe krijgen van klanten steeds meer de vraag of er voordelen zijn aan het maken van productvideo’s voor hun e-commerce website. Het antwoord is in vele gevallen ja, zolang de video meer doet dan een kopie zijn van de productfoto’s die al op de website te vinden zijn… Video kan afzonderlijk ranken in de natuurlijke zoekresultaten, het kan mensen een meer volledig beeld van je product geven én het geeft je de kans om de klant op een maar directe manier aan te spreken. Niet onbelangrijke voordelen, dus!

Natuurlijk is het maken van productvideo’s een meer tijdrovend en dus ook duurder proces – maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Hieronder drie praktische tips om leuke productvideo’s te maken met een krap budget:

13 mrt

Link Building: 3 easy-to-get links voor vandaag!

 

Link building is niet zo gemakkelijk. Het vraagt veel tijd en kan een heel frustrerend proces zijn. Spijtig genoeg is het meestal niet alleen een kwestie van goede content die automatisch een hele resem links krijgt. De meeste content, zelfs heel  goede content, heeft een duwtje in de rug nodig om hem links te doen krijgen. Hoe meer ervaring je hierin hebt/krijgt, hoe vlotter het gaat – maar het is en blijft wel een stevig werkje. Af en toe zijn er echter een aantal easy-to-get links te scoren, en die wil je natuurlijk niet missen. Hieronder drie simpele links die jij vandaag al kan scoren – zomaar gratis en voor niks!

11 mrt

Waarom wij voor Ogone Payment Services kiezen

 

Kiezen voor een betalingssysteem voor je webshop is een belangrijk gegeven. Het constant nieuws over online fraude met bankkaarten en allerhande phishing mails waar mensen mee Ogone Logooverladen worden helpen natuurlijk niet bij het vertrouwen krijgen in online betaalsystemen. Je moet dus kiezen voor een betaalsysteem dat vertrouwen inboezemt, maar tegelijk ook genoeg opties biedt en doet wat het moet doen.

En dat is dus waarom wij voor onze e-commerce projecten vertrouwen op Ogone. Wie wel eens online heeft gewinkeld, heeft ongetwijfeld de naam Ogone al eens gezien. Het leeuwendeel van de webshops kiest voor Ogone, internationaal. Een bekende naam zorgt vanzelfsprekend voor vertrouwen bij de consument ook – ze weten hoe het werkt en weten dat het veilig is om hun kaartgegevens aan het systeem door te geven. Een goed werkend en betrouwbaar betalingssysteem kan bij een klant het verschil maken tot het afsluiten van een verkoop, of in laatste instantie toch afzien van de bestelling…!