21 mrt

Inbound ontwikkelt Nasma.be – Spirituele Webwinkel

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

Inbound ontwikkelde recent de e-commerce website van Nasma.be, een splinternieuwe spirituele webwinkel die zich focust op de groeiende markt van edelstenen, wierook, essentiële oliën en allerhande andere spirituele producten en accessoires. Zelfs de biologische thee van Ambar Tea vond zijn weg naar Nasma.

Nasma Spirituele WebwinkelHet doel van de ontwikkeling was simpel: de klant wenste een aangename, snelle en vooral overzichtelijke website voor hun gigantische gamma aan producten. Door slim gebruik te maken van filters, productcategorieën en een efficiënte zoekfunctie zijn we daar mooi in geslaagd.

Achterliggend maakt Nasma.be gebruik van WordPress en WooCommerce, een combinatie die voor ons team natuurlijk weinig geheimen kent. De website wordt verder professioneel gehost op de cloudomgving van Kinsta.

Nasma volgen

Interesse in Nasma? Volg hen dan zeker op Facebook en via hun Instagrampagina. Heb je vragen? Door de integratie van een WhatsApp chatfunctie kan je supermakkelijk vragen stellen aan de klantendienst van Nasma, op jouw tempo! Wij wenen hen alvast superveel succes met de lancering van hun nieuwe webwinkel!

09 aug

Inbound helpt Your Healthy Fix met website optimalisatie

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

Bij Inbound werken we graag aan het uitbouwen van de business van kleine en middelgrote ondernemingen. Toen we met Esther van Your Healthy Fix in gesprek kwamen merkten we meteen dat haar passie voor haar product en haar liefde voor gezondheid erg aanstekelijk werkte. Haar website is voor haar business erg belangrijk; maar is qua vindbaarheid erg slecht geoptimaliseerd.

Ons team gaat aan de slag met haar Shopify-site en kijkt er naar uit om de Belgische en buitenlandse consument kennis te laten maken met haar prachtige producten en boeiende tips. Hou dus zeker de website van Your Healthy Fix in de gaten; binnenkort zie je zeker de eerste leuke updates verschijnen!

Your Healthy Fix

25 feb

“Google Shopping Campaigns” kort voorgesteld

 

Iedere dag maken mensen gebruik van Google om meer informatie te vergaren over een bepaald product dat ze wensen aan te schaffen. Als online adverteerder is het dan ook logisch dat je deze mensen naar jouw site wilt leiden en niet naar die van een mogelijke concurrent. Google voorzag daarom reeds langer de mogelijkheid binnen Adwords om “Product Listing Ads” aan te maken, een soort visuele weergave van (betaalde) zoekresultaten voor een productpagina. Voor diegenen die hier reeds gebruik van maakten verandert er niet zo bijzonder veel, uitgezonderd de manier waarop je je campagnes beheert.

Google Product Listing Ads Echter, het aanmaken van dergelijke campagnes leek voor het merendeel van de adverteerders een veel te complexe onderneming. Daarom komt Google nu op de proppen met  “Shopping Campaigns”, een nieuw advertentietype binnen Adwords dat het handelaars moet vergemakkelijken mogelijke klanten te bereiken en hun producten duidelijker naar voor te laten komen in de zoekresultaten.

Tot voor kort beperkte Google het gebruik van dit veelbelovende advertentieplatform echter tot een gelimiteerd aantal adverteerders. Maar sinds een week geleden is het systeem ook in België en Nederland beschikbaar en is het ook opengesteld voor het grote publiek. Iedereen kan dus beginnen adverteren op allerlei individuele producten. Voor ons het perfecte moment om “Google Shopping Campaigns” eens nader te bekijken.

Productgroepen

De eerste stap die Google van je vraagt is je Adwords account te koppelen met je Google Merchant Center account en vervolgens een databestand met alle productinformatie te importeren. Deze producten worden vervolgens mooi en overzichtelijk in je Adwords account ingevoegd en komen standaard onder de productgroep “Alle Producten” te staan. Nadien kan je hierbinnen dan wel eenvoudig verschillende nieuwe productgroepen gaan samenstellen.

Er zijn een heleboel mogelijke manieren waarop je je assortiment verder kan gaan opsplitsen in verschillende productgroepen: bestsellers, prijsinterval, uitverkoop, kleur, grootte, geslacht, categoriëen et cetera. Zo kan je bijvoorbeeld je assortiment aan groene schoenen of broeken van Levi’s gaan bundelen in een aparte productgroep.

Het grote verschil met het vorige systeem is dat handelaars voortaan niet meer wijzigingen in hun datafeed moeten aanbrengen, maar hun productgroepen rechtstreeks binnen Adwords kunnen aanmaken.

Prestaties meten

reporting-dimensions-google-shopping-campaigns Het gigantische voordeel van op een dergelijke manier online te adverteren is dat je eenvoudig de prestaties van een product of productattribuut kan nagaan. Beslissingen om eventueel meer of minder te gaan adverteren voor een bepaald product kan je dus veel beter funderen en rusten dus niet meer op louter giswerk.

Daarnaast zal Google je ook tonen hoe de prestaties van jouw producten zich verhouden tegenover die van je concurrentie. En ook al gaat het hier niet over individuele cijfers, de gemiddelden binnen je sector geven je toch al een prima indicatie.

 

11 mrt

Waarom wij voor Ogone Payment Services kiezen

 

Kiezen voor een betalingssysteem voor je webshop is een belangrijk gegeven. Het constant nieuws over online fraude met bankkaarten en allerhande phishing mails waar mensen mee Ogone Logooverladen worden helpen natuurlijk niet bij het vertrouwen krijgen in online betaalsystemen. Je moet dus kiezen voor een betaalsysteem dat vertrouwen inboezemt, maar tegelijk ook genoeg opties biedt en doet wat het moet doen.

En dat is dus waarom wij voor onze e-commerce projecten vertrouwen op Ogone. Wie wel eens online heeft gewinkeld, heeft ongetwijfeld de naam Ogone al eens gezien. Het leeuwendeel van de webshops kiest voor Ogone, internationaal. Een bekende naam zorgt vanzelfsprekend voor vertrouwen bij de consument ook – ze weten hoe het werkt en weten dat het veilig is om hun kaartgegevens aan het systeem door te geven. Een goed werkend en betrouwbaar betalingssysteem kan bij een klant het verschil maken tot het afsluiten van een verkoop, of in laatste instantie toch afzien van de bestelling…!