CMS optiesEen website is in de meeste gevallen niet statisch. Uw gegevens veranderen, u biedt nieuwe diensten of producten aan, u vindt dat de huidige informatie niet meer voldoet en wil dus graag uw teksten aanpassen. Vroeger was dit heel omslachtig: iemand met voldoende technische kennis moest dan wijzigingen in de code aanbrengen, voor iets dat eigenlijk niets te maken had met de technische kant van de website. Met alle risico’s van dien – mensen maken immers al wel eens fouten…

Gelukkig bestaan er nu contentmanagementsystemen. Een contentmanagementsysteem, kortweg CMS, is een meestal web-gebaseerde applicatie die eender welke gebruiker in de mogelijkheid stelt om inhoud te publiceren, te wijzigen en aan te passen.

U bepaalt zelf welke gebruikers toegang tot het CMS moeten hebben. Het systeem plaatst de aangevoerde platte tekst automatisch in een vooraf gekozen lay-out. U moet dus alleen denken aan wat u wilt vertellen: het gekozen sjabloon zorgt ervoor dat alles er online goed uitziet. Doordat content en design gescheiden zijn, kan u zich bezighouden met wat écht telt op het internet: de inhoud. Bedenkt u zich later, of merkt u dat u iets vergeten bent? Met een druk op de knop kan u makkelijk uw eerder geschreven berichten bewerken of verwijderen. Alles is ook meestal via een online applicatie beschikbaar, dus u bent niet gebonden aan een bepaalde computer of locatie.

Wij vertrouwen voor onze CMS op open source systemen. Er zijn er verschillende: dewelke we kiezen wordt volledig bepaald door wat u van uw systeem verwacht. Het leuke aan een open source systeem is dat het iets blijvend is: vele grote bedrijven vertrouwen op dit soort systemen, en indien u wenst kan u na opleiding ook zelf het onderhoud voor uw rekening nemen. U beslist!