13 apr

Hoe Pharmix.be duurzaamheid en kwaliteit combineert in de productie van supplementen en gezondheidsproducten

  • Frederik Van Everbroeck
  • geen commentaren
 

Pharmix.be is een full-service productiepartner van supplementen en gezondheidsproducten voor zowel mens als dier. Het bedrijf richt zich op het produceren van hoogwaardige producten, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan kwaliteit en duurzaamheid. Zo maken ze gebruik van duurzame technologieën en hernieuwbare energiebronnen om hun milieu-impact tot een minimum te beperken.

Inbound heeft de website van Pharmix.be ontwikkeld in WordPress CMS, wat een zeer gebruiksvriendelijke interface biedt. WordPress maakt het voor de klanten mogelijk om zelf de inhoud van de website te bewerken en bij te werken, waardoor het beheer van de website veel eenvoudiger en toegankelijker wordt. Dit stelt Pharmix.be in staat om snel en gemakkelijk nieuwe producten en informatie toe te voegen aan de website en ervoor te zorgen dat deze altijd up-to-date is. Pharmix.be biedt op maat gemaakte oplossingen voor hun klanten, waarbij ze zich flexibel opstellen en snel kunnen reageren op veranderende verzoeken. Ze streven naar een 100% tevredenheidsgarantie en zetten zich volledig in om aan de wensen en verwachtingen van hun klanten te voldoen.

10 apr

Crocoblock (Jet Elements) voor WordPress: waarom Inbound er graag mee werkt

 

Zoals jullie misschien al wel weten zijn we zeer grote fan van het open-source CMS van WordPress. Het is snel, gebruiksvriendelijk, zeer gemakkelijk op te zetten en heeft een gigantische bibliotheek met gratis en betalende plugins om de reeds bestaande functionaliteit verder uit te breiden. Ook al blijft dit sterk afhankelijk van de precieze noden en wensen van de klant, het gros van onze website projecten worden tegenwoordig ontwikkeld in WordPress en onze klanten zijn er bovendien ook zeer tevreden over!

Intussen mogen we – talloze projecten in WordPress later – wel zeggen dat we bijzonder veel ervaring hebben opgedaan met een heleboel plugins uit de WordPress repository. Zeker niet alle plugins bleken even goed te doen wat ze beloofden maar door deze ervaring hebben we intussen wel enkele vaste plugins waar we vaak beroep op doen en waarvan we weten dat ze zeker kwaliteit bieden voor hun geld.

Elementor Pro

Elementor Pro en Crocoblock zijn twee goede voorbeelden van dergelijke plugins. De eerste is een bijzonder populaire drag-and-drop pagebuilder voor WordPress die het mogelijk maakt om zonder veel technische kennis prachtige web pagina’s samen te stellen. Dat maakt dat deze dus ook gemakkelijk door onze klanten met minder technische kennis kan gebruikt worden.

Bovendien kan je met de betalende versie van Elementor (de pro versie dus) zelfs een heel thema van 0 beginnen opbouwen of bepaalde onderdelen (header of footer) gaan redesignen. En dit zonder een regel code te moeten schrijven.

Elementor heeft daarnaast ook een zeer developer-friendly API wat we ten zeerste toejuichen. Dit stelt ons in staat om onze eigen widgets te programmeren zodat deze kunnen ingeladen worden in de Elementor pagebuilder. Hier heb je uiteraard wel enige technische kennis voor nodig, maar daarvoor kunnen onze klanten steeds op ons rekenen!

Crocoblock

Crocoblock WordPress

Ook al heeft de betalende Pro versie van Elementor een heleboel features in het aanbod, bestaan er een heleboel plugins die de functionaliteiten van Elementor nog verder uitbreiden. Op die manier kan je echt zeer mooie dingen doen met de page builder. Crocoblock is er zo één van en is in onze ogen één van de beste op dit moment.

Crocoblock is niet echt één plugin op zich, maar bestaat uit 18 verschillende Elementor plugins. Je kan ervoor opteren om deze individueel aan te schaffen, maar je kan ze ook allemaal tegelijk aan een voordelige bundelprijs kopen. Als je er verschillende plugins van wenst te gebruiken en ook op meerdere websites raden we dat ook echt wel aan.

Hieronder vind je onze favoriete plugins van CrocoBlock.

Deze bevat een heleboel extra custom widgets om je pagina’s nog meer uitstraling te geven. Er zijn bijvoorbeeld een heleboel interactieve widgets te vinden, een weerwidget alsook een countdown timer. Neem ook een kijkje in de volledige lijst met widgets: https://crocoblock.com/plugins/jetelements/

Bekijk JetElements

Met de JetBooking plugin kan je zeer gebruiksvriendelijke “rental” of “boeking” sites maken. Een appartement aan de zee verhuren of een hotel dat een bookingsysteem zoekt voor het verhuren van hun kamers kan dit perfect met de JetBooking module.

Bekijk JetBooking

Veel webshops die we opleveren hebben we ontwikkeld in de gratis Woocommerce extensie van WordPress. Afhankelijk van de precieze vereisten kiezen we er al dan niet voor om het design van de webshop te doen met JetWooBuilder. Deze helpt ons om in het oog springende productpagina’s te ontwerpen zodat de productcatalogus nog mooier naar buiten komt. Deze module dient enkel en alleen om de layout van de Woocommerce pagina’s aan te passen.

Bekijk JetWooBuilder

Met JetSmartFilters kan je een geavanceerd filtersysteem maken om te zoeken in producten, posts of eender welk type post je gebruikt op je WordPress website. Een veelgebruikte usecase is het filteren op producten binnen een Woocommerce webshop. Met JetSmartFilters kan je bijvoorbeeld een supersnelle filter maken om bijvoorbeeld te zoeken naar producten binnen een bepaalde categorie, prijscategorie of kleur. Met de hulp van Elementor kan je deze filter ook volledig stylen naar je voorkeuren.

Bekijk JetSmartFilters

Tot slot willen we ook nog de JetMenu plugin meegeven. Vaak is de beschikbare ruimte voor je navigatiemenu’s niet ongelimiteerd en wil je vermijden dat je bezoekers door een hele wirwar van submenu’s moeten navigeren om te vinden wat ze zoeken. Een groter en overzichtelijk “megamenu” zou je hierbij wel kunnen helpen. Zo kan je bijvoorbeeld veelgekochte producten in je webshop reeds tonen in een item van je navigatiemenu.

Bekijk JetMenu

Dit was echter slechts een kleine selectie van alle plugins die Crocoblock ter beschikking heeft en die wij al meermaals hebben gebruikt bij enkele gerealiseerde projecten. Bezoek zeker hun site ook eens want misschien zit er wel een handige plugin die je kan gebruiken voor je volgende website project. Of misschien is je interesse gewekt om met ons samen te werken en je volgende site door ons te laten ontwikkelen met Crocoblock? Neem dan gerust ook eens vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina!

26 jul

Inbound ontwikkelt merkidentiteit Thee.be

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

We vinden het altijd leuk mee betrokken te worden bij nieuwe e-commerceprojecten. Voor de lancering van een nieuwe theewebwinkel Thee.be ging Inbound aan de slag om een logo en een minimalistisch kleurenpalet te ontwerpen.

Na enkele revisies werd uiteindelijk gekozen voor volgende optie:

Duocolor Logo Thee.be

De website en bijhorende webwinkel zijn nog niet online; maar we zijn ervan overtuigd dat het team achter de webshop alles in huis heeft om van Thee.be dé nieuwe winkel voor theeliefhebbers op het net te maken.

Ben je zelf een grote theeliefhebber? Volg dan zeker Thee.be op Facebook voor alle updates in verband met hun lancering die zeker nog in 2020 zou moeten gebeuren.

14 feb

Duidelijk zijn is altijd belangrijk!

 

“Met de deur in huis vallen” gebeurt wel eens tijdens lezingen of besprekingen, om zo weinig mogelijk tijd te verliezen en meteen to the point te komen. Je hoort mensen dat soms verontschuldigend gebruiken bij de start van hun verhaal: Pen Foto“Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, zeker?” – en door die zin te gebruiken, vallen ze per definitie eigenlijk niet meer met de deur in huis, want ze kondigen aan dat ze het gaan doen.

Op het internet wordt echter wel die fout gemaakt. Vaak zelfs. De homepage gaat over bedrijf x, geeft onmiddellijk een paar recente ontwikkelingen weer, of de bedrijfshistorie, maar er wordt wel eens over het hoofd gezien dat een korte en bondige inleiding voor de bezoeker veel meer kan doen. Op een webshop staan een boel artikelen gepresenteerd, maar welke materialen je nu in grote lijnen kan vinden is ook handig om weten en wordt vaak over het hoofd gezien. Bezoekers komen niet altijd mooi binnen via de homepage (misschien kwamen ze wel terecht op je “shareable content”, en blijven ze uit nieuwsgierigheid even hangen).

Verlies geen bezoekers in eindeloze teksten of nietszeggende berichten voor een leek. Vertel hen meteen wie je bent en wat je doet, kort en bondig.

Tagline

Zet op de homepage naast je logo een slogan of tagline die je diensten omschrijft. Op de Inbound homepage zal je zien dat we het wel heel erg kort hebben gehouden: wij doen “internetcommunicatie”. Niemand hoeft zich af te vragen waar wij ons precies mee bezighouden.

Slider

Een slider is een mooie manier om meteen al je key features samen te vallen. Wij gebruiken er op onze homepage 3, waarin we samenvatten wat onze diensten inhouden en de focus leggen op onze sterke kanten. Een leuke foto en een opsomming maakt het makkelijk om lezen. Wie bewegende beelden te druk vindt of niet vindt aansluiten bij zijn business, kan kiezen voor een mooie banner.

Samenvatting

Onder onze slider zie je meteen onze 3 pijlers benoemd – een lijn die we ook doortrekken op de rest van de website. Een simpele, begrijpbare zin, van waaruit een bezoeker meteen door kan klikken naar waar hij wilt.

Je kan ook kiezen voor één van de drie manieren natuurlijk, maar vertellen wat je doet (en zorgen dat eventueel een van de dingen terugkomt op elke pagina, zoals onze tagline) is erg handig!

28 jan

Responsive Web Design: Wat is het en waarom is het belangrijk?

 

Ons surfgedrag is de voorbije jaren enorm hard gewijzigd. Alsmaar meer mensen beschikken inmiddels over een moderne smartphone en/of tablet, en deze dienen voor heel wat meer dan te bellen of berichtjes te sturen. Alsmaar vaker bezoeken we websites  via deze “mobile devices” en niet meer uitsluitend via de grote beeldschermen die met onze computers verbonden zijn. Echter, doordat de beeldresoluties van deze toestellen heel wat lager zijn dan die responsief web designvan het klassieke beeldscherm zullen websites  op een minder duidelijke manier vertoond worden.

Zo gaat bijvoorbeeld de tekst op een webpagina in die mate verkleind worden dat deze haast onleesbaar wordt. Deze mobiele toestellen laten dan wel toe een pagina in te zoomen, maar van een fijne gebruikerservaring is helemaal geen sprake meer. Als web publishers zullen we hier dus iets op moeten vinden.