21 mrt

Inbound ontwikkelt Nasma.be – Spirituele Webwinkel

 • Bert Geens
 • geen commentaren
 

Inbound ontwikkelde recent de e-commerce website van Nasma.be, een splinternieuwe spirituele webwinkel die zich focust op de groeiende markt van edelstenen, wierook, essentiële oliën en allerhande andere spirituele producten en accessoires. Zelfs de biologische thee van Ambar Tea vond zijn weg naar Nasma.

Nasma Spirituele WebwinkelHet doel van de ontwikkeling was simpel: de klant wenste een aangename, snelle en vooral overzichtelijke website voor hun gigantische gamma aan producten. Door slim gebruik te maken van filters, productcategorieën en een efficiënte zoekfunctie zijn we daar mooi in geslaagd.

Achterliggend maakt Nasma.be gebruik van WordPress en WooCommerce, een combinatie die voor ons team natuurlijk weinig geheimen kent. De website wordt verder professioneel gehost op de cloudomgving van Kinsta.

Nasma volgen

Interesse in Nasma? Volg hen dan zeker op Facebook en via hun Instagrampagina. Heb je vragen? Door de integratie van een WhatsApp chatfunctie kan je supermakkelijk vragen stellen aan de klantendienst van Nasma, op jouw tempo! Wij wenen hen alvast superveel succes met de lancering van hun nieuwe webwinkel!

04 sep

Inbound ontwikkelt software voor Techgeek.be

 • Bert Geens
 • geen commentaren
 

TechgeekTechgeek is een online review-website met heel veel ambitie. Met als doel het uitbouwen van een website met koopgidsen en reviews over zowat alle types producten die je op de markt kan vinden was het voor Techgeek cruciaal om te kunnen focussen op hun inhoud – zowel tekstueel als in videovorm – niet op hun website ontwikkeling.

Het Inbound-team werkte een innovatief systeem uit op basis van WordPress. Uiteindelijk werd heel wat automatisatie en AI-technologie gebruikt om een systeem te ontwikkelen dat onafhankelijk op zoek gaat naar de beste aanbieders voor de producten die de Techgeek-redactie bespreekt.

Thomas van Techgeek vat het zo samen:

Door de focus die Inbound wist te leggen op artificiële intelligentie kan ik en mijn redactie de focus houden op waar we goed in zijn: de inhoud. We gebruiken met WordPress een open source systeem; maar de aanpassingen die Inbound voor ons maakte zijn ons eigendom en zijn uniek op de markt. Daar zijn we niet alleen heel erg tevreden mee; maar ook heel erg trots op! Mijn redactie kan teksten schrijven en video’s monteren – de website doet al de rest automatisch voor ons. Op onze pagina over onze favoriete slowcookers zie je een mooi voorbeeld van hoe de website de producten die wij aanraden gaat zoeken bij de beste retailers op het net.

Inbound ging ook actief mee op zoek naar een oplossing die paste binnen ons budget en cashflow. Als startende website is investeren natuurlijk broodnodig; maar tegelijk een risico. Door de positieve houding van de mensen van Inbound vonden we een correcte manier om het budget en onze ambitie mooi op één lijn te brengen.

Voor Inbound was dit een uitdagend maar dankbaar project om aan mee te werken. We kijken er alvast erg naar uit om Techgeek.be te zien uitgroeien naar een vaste waarde op het Vlaamse internet!

20 jul

Real Vapor ontwikkeling door Inbound

 • Bert Geens
 • geen commentaren
 

Ons werk voor Vaporshop en Vaporcenter heeft nu ook voor een tweede grote klant uit de sector van de elektronische sigaretten geleid. We ontwikkelden niet alleen het webplatform maar ook de facturatiesoftware voor het Veurnese bedrijf REAL VAPOR, een groothandel in e-sigaretten en e-liquids.

Het systeem is helemaal op maat gemaakt en specifiek op vraag van Real Vapor voorzien van enkele speciale features.

real vapor groothandel

In de toekomst plannen we deze ontwikkeling niet alleen te ondersteunen maar ook verder uit te bouwen als Real Vapor doorgroeit op de Belgische markt.

11 aug

Hreflang implementatie nu ook eindelijk debugbaar

 

google-webmaster-toolsIndien je je site weet aan te bieden in verschillende landen en/of taalgebieden heb je meer dan waarschijnlijk al wel eens gehoord van de hreflang metatag. Zoniet, kort gezegd geeft deze tag aan Google iedere taalversie van een bepaalde webpagina aan zodat de kans dat een bezoeker de (voor hem of haar) gepaste taal van een webpagina te zien krijgt vergroot. Wens je toch wat meer details te leren over deze hreflang tag, kan je alvast terecht op de bovenstaande hyperlink.

De implementatie ervan is echter niet 100% straightforward, en je moet dus wel goed weten wat je doet! Een foutieve implementatie kan immers ook nadelige gevolgen hebben. Google is dan ook niet doof gebleven voor de vele klachten die ze hierover hebben ontvangen en vorige maand hebben ze binnen Google Webmaster Tools dan ook een nieuwe feature gelanceerd. Deze stelt je in staat om je eigen implementatie ervan te debuggen, zodat je kan uittesten of Google de hreflang tags wel correct interpreteert. In het luik “International Targeting” krijg je daar tegenwoordig dus een soort van foutenlijst, zodat je meteen ziet waar de eventuele problemen zich voordoen. Tot op heden vaak voorkomende problemen met de hreflang tag waren:

 • Geen return links: Indien taalversie A naar taalversie B verwijst, moet taalversie B op zijn beurt weer naar taalversie A verwijzen. Zoniet is het goed mogelijk dat Google dit verkeerd interpreteert!
 • Foutieve hreflang waardes: De waarde van de tag moet in een correct formaat opgegeven worden (hetzij in ISO 639-1, hetzij in ISO 3166-1 Alpha 2). Voordien wist je dus niet zeker of je tag wel juist was ingevuld, vanaf heden kan je dus eenvoudig zien of je daar eventueel een fout hebt gemaakt.

Moest je ondanks alles toch nog vragen hebben over jouw internationale website, kan je ons ook steeds om hulp vragen!

 

 

26 sep

Valid HTML en SEO…

 

Ik zeg het al jaren: Google wordt steeds beter in het lezen van website code, en validatie for the sake of SEO is compleet onnodig. Vandaag bevestigt Matt Cutts van Google dat het niet uitmaakt hoe valid je HTML-code is opgebouwd, maar veel meer hoe goed je content is…

En toch… Bij het bouwen van een website is het altijd belangrijk om een website zo goed mogelijk volgens de bestaande webstandaarden te bouwen om niet-SEO redenen. Wij proberen alleen af te stappen van valid code om enkele praktische redenen:

 1. Bij het inbouwen van externe, niet-validerende code
 2. Om een website sneller te maken
 3. Net om SEO-redenen (schema.org, rel=”” attributes, …)

Long story short: het is voor je SEO geen ramp dat je website niet 100% valideert, maar probeer je website zo goed mogelijk te maken – en fouten vooral te maken tegen de validatie voor de juiste reden! 🙂

24 sep

De hreflang tag voor een international doelpubliek

 

Indien je website zich richt tot een internationaal doelpubliek en je om die reden ook tijd hebt geïnvesteerd in het voorzien van verschillende (taal)versies, wens je uiteraard dat je bezoekers meteen naar de voor hen relevante url’s gestuurd worden. In de meeste gevallen zal Google gaan kijkenGebruik maken van de hreflang tag naar de extensie van je ccTLD (ook gekend als de country-specific top level domains).

Deze methode is echter allesbehalve foutbestendig. Het is bijvoorbeeld niet zo dat iedere website zich op een landspecifieke domeinnaam bevindt. Daarnaast is het ook mogelijk dat iedere taalvariant van je website gehost is op een apart subdomein (bv. fr.inbound.be ipv inbound.fr). En zelfs dan nog slaagt Google de bal nu en dan wel eens mis. Om dergelijke problemen het best het hoofd te kunnen bieden, heeft Google een tijd geleden de rel=”alternate” hreflang=”x” tag in het leven geroepen.

05 jun

Responsive webdesign met Twitter’s bootstrap

 

responsive-webdesignVandaag de dag draait alles rond het maken van responsieve websites die voor iedereen en elk toestel toegankelijk zijn. Met mobiel surfen, tablets en computers met grote en kleine schermen is de vraag groot om een website te hebben dat er voor al deze apparaten goed uit ziet. Dat noemen we “responsive webdesign”! Voordien werd er vaak gebruik gemaakt van aparte urls zoals m.mijnwebsite.be die allemaal een andere design hadden, apart CSS bestand, een eigen PSD en zo voort. Met een responsieve website is het gedaan met die verschillen: een enkele url en layout voor elk aparaat.

Bootstrap van Twitter

Bootstrap van Twitter is een framework waarmee je gemakkelijk responsiviteit in je website kan integreren. Dit framework is onstaan nadat 2 medewerkers van Twitter besloten om hun werk te vergemakkelijken omdat ze steeds dezelfde code moesten schrijven bij het maken van een website of pagina. Iedereen die nu een responsieve website wilt maken hoeft enkel het framework in te laden en de helft van je werk is al klaar.

05 apr

Video SEO: miniatuurweergave in google resultaten

 

rich snippetsDoor middel van rich snippets zijn webmasters al in staat om meer informatie over een plaats, boek, muziek en meer weer te geven. Maar sinds kort zijn ze ook in staat om meer informatie over video’s weer te geven in de zoekresultaten. Webmasters die vooral video’s plaatsen op hun website kunnen tegenwoordig meer bezoekers aantrekken door een miniatuurweergave van hun video te plaatsen naast de resultaten. Niet alleen geeft dit een mooier resultaat maar bezoekers zijn ook eerder geneigd om op jouw link te klikken omdat je aantoont dat je een video op de pagina hebt staan.

04 apr

jQuery en het gebruik ervan voor AJAX

 

Ook al bestaat het al wat langer dan vandaag zien we tegenwoordig steeds vaker dat websites gebruik beginnen maken van AJAX technieken. AJAX staat voor “Asynchronous Javascript and XML” en stelt ons in staat snellere, efficiëntere en interactievere pagina’s te maken. Soms wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van de term XHR, dat een afkorting is voor XMLHTTPrequest. Het concept draait voornamelijk rond de term asynchronous, wat betekent dat er achter de schermen informatie met de server wordt uitgewisseld. Via AJAX kunnen we simpel gesteld dus de inhoud van een pagina bijwerken zonder de hele pagina te moeten inladen of verversen.

ajaxEnkele bekende voorbeelden zijn zonder twijfel e-maildienst Gmail en reviewsite Yozo. Deze laatste maakt bijvoorbeeld gebruik van AJAX voor het pagineren van haar zoekresultaten. AJAX valt tegenwoordig ook veel eenvoudiger zelf te implementeren, door het gebruik van jQuery, een open-source Javascript framework. Voorheen moesten er toch redelijk wat ingewikkelde regels code voor geproduceerd worden, maar via jQuery kan dit ten eerste veel korter, maar ten tweede ook veel gestructureerder. Ik probeer het even te illustreren met een zo eenvoudig mogelijk codevoorbeeld.

$.ajax({
url: "pagina.php"
}).done(function(html) {
$("#tekstinhoud").html(html);
});

Dit klein stukje code laat toe om de inhoud van een pagina (in dit geval “pagina.php”) in te lezen zonder dat de gebruiker daarvoor naar een andere pagina moet worden geleid. De inhoud van die pagina wordt compleet in de achtergrond ingelezen en na afloop wordt de inhoud van het element “#tekstinhoud” bijgewerkt en vervangen door de nieuwe tekst.

Het goede hieraan is dat we enkel en alleen de tekst van de opgevraagde pagina opnieuw moeten inlezen en weergeven. De rest van de webpagina (die onder meer de afbeeldingen, DOM structuur en CSS-regels bevat) blijft gewoon behouden en hoeft dus niet herladen te worden. Dat dit bijdraagt tot snellere laadtijden behoeft natuurlijk geen betoog.

Natuurlijk blijft het inlezen via AJAX niet beperkt tot louter wat (statische) tekst inlezen. Zo kan men bijvoorbeeld ook GET of POST parameters meesturen, inhoud cachen, scripts in de achtergrond inlezen of ingevulde gegevens van een formulier ogenblikkelijk wegschrijven naar de server. De mogelijkheden zijn echt redelijk uitgebreid, en je maakt het natuurlijk zelf zo complex als je website vereist.

Hulp nodig bij AJAX of jQuery? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

20 mrt

Correct opmaken van SHA-IN en SHA-OUT voor Ogone

 

Om informatie veilig te verzenden tussen een website en het Ogone platform maakt Ogone gebruik van een gehashte versie van deze informatie genaamd de SHA-IN en SHA-OUT. Deze gehashte versie of de SHASIGN zorgt ervoor dat alle informatie beter beveiligd is en elk systeem een grotere weerstand heeft tegen mogelijke fraude. Niet onbelangrijk bij een online betalingssysteem.

Hash methode kiezen

ogone-shasign

Ogone maakt gebruik van de SHA-1, SHA-256 en SHA-512 hash methodes om data te encrypteren. Standaard maakt Ogone gebruik van de SHA-1 encryptie methode, maar als een andere  methode jouw voorkeur heeft dan kan je deze aanpassingen in het controlepaneel van jouw Ogone account zelf doorvoeren.