18 okt

Hoe schrijf je goed converterende SEO descriptions met Jarvis.ai?

 

Het schrijven van een aantrekkelijke korte beschrijving van je pagina’s in de zoekmachines is bijzonder belangrijk voor de SEO van je website! Deze kleine “snippets tekst” vertellen potentiële bezoekers namelijk kort waarover je pagina gaat en proberen hen daarin te overtuigen dat jouw website de informatie heeft die ze zoeken. Het schrijven van een goed converterende beschrijving is ook niet vanzelfsprekend. Het heeft een beetje weg van posten op Twitter: in slechts 160 tekens moet je zoveel mogelijk je boodschap zien over te brengen en potentiële bezoekers warm te maken.

We zien vaak mensen de fout maken om wel (terecht) veel werk te steken in het optimaliseren van paginatitels, hoofdingen, url’s maar tegelijkertijd absoluut geen aandacht te besteden aan de meta descriptions van een pagina. Dit kan namelijk een bijzonder groot verschil maken!

Heb je zelf geen supercreatieve pen die strooit met overtuigende paginatitels en beschrijvingen, dan zijn er gelukkig wel een heleboel tools op het web te vinden die je hierbij kunnen helpen. Jarvis.ai is er bijvoorbeeld een hele goede en kan daarnaast ook gebruikt worden om website teksten, Facebook of Google ads, social media posts, e-mails of andere content te genereren met de hulp van AI.

We hebben de tool zelf ook reeds een tijdje gebruikt en de kwaliteit van de teksten die je terugkrijgt is eigenlijk echt wel indrukwekkend hoog, ook voor Nederlandstalige content. Een abonnement op Jarvis.ai is op zich niet supergoedkoop (99$ per maand),  maar gezien de functionaliteit die je ervoor terug krijgt haal je die kost er wel snel terug uit. Een goede copywriter heeft namelijk ook zijn prijs.

Wil je meer weten over hoe je je meta descriptions met Jarvis naar een hoger niveau kan tillen, check dan zeker onderstaande video!

09 aug

Inbound helpt Your Healthy Fix met website optimalisatie

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

Bij Inbound werken we graag aan het uitbouwen van de business van kleine en middelgrote ondernemingen. Toen we met Esther van Your Healthy Fix in gesprek kwamen merkten we meteen dat haar passie voor haar product en haar liefde voor gezondheid erg aanstekelijk werkte. Haar website is voor haar business erg belangrijk; maar is qua vindbaarheid erg slecht geoptimaliseerd.

Ons team gaat aan de slag met haar Shopify-site en kijkt er naar uit om de Belgische en buitenlandse consument kennis te laten maken met haar prachtige producten en boeiende tips. Hou dus zeker de website van Your Healthy Fix in de gaten; binnenkort zie je zeker de eerste leuke updates verschijnen!

Your Healthy Fix

11 aug

Hreflang implementatie nu ook eindelijk debugbaar

 

google-webmaster-toolsIndien je je site weet aan te bieden in verschillende landen en/of taalgebieden heb je meer dan waarschijnlijk al wel eens gehoord van de hreflang metatag. Zoniet, kort gezegd geeft deze tag aan Google iedere taalversie van een bepaalde webpagina aan zodat de kans dat een bezoeker de (voor hem of haar) gepaste taal van een webpagina te zien krijgt vergroot. Wens je toch wat meer details te leren over deze hreflang tag, kan je alvast terecht op de bovenstaande hyperlink.

De implementatie ervan is echter niet 100% straightforward, en je moet dus wel goed weten wat je doet! Een foutieve implementatie kan immers ook nadelige gevolgen hebben. Google is dan ook niet doof gebleven voor de vele klachten die ze hierover hebben ontvangen en vorige maand hebben ze binnen Google Webmaster Tools dan ook een nieuwe feature gelanceerd. Deze stelt je in staat om je eigen implementatie ervan te debuggen, zodat je kan uittesten of Google de hreflang tags wel correct interpreteert. In het luik “International Targeting” krijg je daar tegenwoordig dus een soort van foutenlijst, zodat je meteen ziet waar de eventuele problemen zich voordoen. Tot op heden vaak voorkomende problemen met de hreflang tag waren:

  • Geen return links: Indien taalversie A naar taalversie B verwijst, moet taalversie B op zijn beurt weer naar taalversie A verwijzen. Zoniet is het goed mogelijk dat Google dit verkeerd interpreteert!
  • Foutieve hreflang waardes: De waarde van de tag moet in een correct formaat opgegeven worden (hetzij in ISO 639-1, hetzij in ISO 3166-1 Alpha 2). Voordien wist je dus niet zeker of je tag wel juist was ingevuld, vanaf heden kan je dus eenvoudig zien of je daar eventueel een fout hebt gemaakt.

Moest je ondanks alles toch nog vragen hebben over jouw internationale website, kan je ons ook steeds om hulp vragen!

 

 

13 mei

Video SEO: onze rich snippet generator

 

vimeo logoVorige week waren we voor TB Shops en Speelgoed Kiki op zoek naar een handige manier om Vimeo video’s op een correcte manier te embedded in ons e-commerceplatform. Spijtig genoeg was er niet echt een goede embed code generator op het web te vinden voor Vimeo – en dus ging Laurent aan de slag om er zelf ééntje te maken.

Zo gezegd, zo gedaan. We maakten deze generator waarmee je makkelijk zelf een voor rich snippets geoptimaliseerde embedcode kan aanmaken. Voor de rest van de wereld maakten we ook deze Engelstalige versie.

Het proces is simpel: je geeft de url van je Vimeo video in, kiest een aantal parameters, klikt op “genereer”, en de code die je kan gebruiken staat meteen onderaan. Enjoy!

01 mei

SEO Antwerpen: case study Window Place

 

Toen we enkele maanden geleden van start gingen met het SEO project voor ramen en deurenspecialist Window Place wisten we dat een stevige uitbouw van de window-place_1390490244content op hun website cruciaal was. Binnen hun onderneming is er een hele hoop kennis aanwezig, maar deze kwam tot voor kort niet écht aan bod op de website. Daarnaast werden ook realisaties (iets waar Window Place natuurlijk erg trots op is) en nieuws amper aan bod.

De eerste stap was natuurlijk de overzet van de website naar een moderne CMS die een échte contentstrategie mogelijk zou maken. Er werd gekozen voor WordPress omwille van het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van het systeem. De navigatie werd breder uitgebouwd, er werd een afzonderlijk onderdeel voor producten en realisaties voorzien én een nieuwssectie ingebouwd. Door de grote interne motivatie bij Window Place zelf werden deze systemen snel door de organisatie geadopteerd waardoor de website van een statisch geheel werd getransformeerd tot een échte website in beweging. De trots en het enthousiasme die de werknemers en zaakvoerders hebben over de kwaliteit van hun werk en hun inzet werd zo ook overgebracht op de pagina’s van de website.

De nieuwe contentstrategie werpte erg snel z’n vruchten af in de zoekresultaten van Google. Al snel werden de eerste resultaten geboekt. Ik neem hieronder drie belangrijke keywordgroepen ter illustratie.

Het toont hoe snel resultaten kunnen geboekt worden door een contentoptimalisatie zonder al te veel toeters en bellen. In het geval van Window Place werd alle contentcreatie binnen de organisatie gedaan, waardoor het budget erg beperkt kon worden gehouden.

Het project loopt natuurlijk nog verder, maar de ommekeer is voor Window Place duidelijk ingezet!

05 mrt

Google toont nu ook menu’s van restaurants!

 

Google MenusHet was al een paar weken geleden aangekondigd op Search Engine Land, maar het bleef op dat moment gewoon bij tests. Vandaag werd publiek gemaakt dat de testfase gedaan is, en in de VS kunnen we de eerste resultaten ook “live” zien.

Hoewel we een aantal restaurants als klant hebben hier bij Inbound is er geen reden om al te gaan proberen dit ook in Google.be te krijgen. Google liet met onderstaand bericht weten gebruik te maken van een partner voor deze menu’s, wat wil zeggen dat in de praktijk alleen Amerikaanse restaurants momenteel kunnen voorzien worden van dit soort informatie…

We get all of our menu data from a partner, similarly to how we show other types of answers, like weather. As our data comes from a 3rd party provider, we cannot add menus for individual restaurants directly, but we are constantly working to expand our database of menus and restaurants.

We blijven dit natuurlijk van dichtbij volgen. Van zodra er informatie is over een mogelijke partner in Europa houden we jullie zeker op de hoogte!

10 dec

Contentstrategie: het belang van een contentplan

 

content planEen mooie, duidelijke website is één ding. Voor de zoekmachines heb je echter ook een hele hoop content nodig: liefst goed, duidelijk en indien mogelijk ook nog eens gerelateerd aan keywords gerelateerd aan je website. Daarom zorgen wij bij het opmaken van een SEO-plan altijd voor een degelijke on-site strategie op contentvlak. Het hele proces is samen te vatten in enkele simpele stappen.

1. Het afwerken van een goede keywordlijst

Zonder een goede keywordlijst kan je moeilijk van start gaan met een contentstrategie. Een degelijke lijst, met prioriteiten is een absolute must. Waar je vroeger met de Keyword Tool aan de gang kon is het vandaag een beetje moeilijker geworden. Wij gebruiken zowel Keyword Planner als enkele eigen tools om een keywordlijst op te bouwen die de belangrijkste keywords bevat waarop je zeker gevonden wil worden.

20 okt

Maak kennis met Google Hummingbird

 

Google Hummingbird Algoritme Enkele dagen geleden kwam Google nog eens op de proppen met behoorlijk groot nieuws. Als we hen mogen geloven, maken we intussen alweer een maand gebruik van een compleet nieuw zoekalgoritme. Dat de populaire zoekmachine vorige week vijftien kaarsjes uitblies, is hier waarschijnlijk niet vreemd aan. De laatste keer dat Google een dergelijke grote wijziging doorvoerde binnen haar zoekmachine is inmiddels alweer van 2001 geleden, dus het is wel gepast hier even bij stil te blijven staan. Ohja, het kind luistert trouwens naar de naam Google Hummingbird.

Betekent dit dan ook meteen het einde van het befaamde Google Pagerank algoritme? Die stelling mogen we alvast meteen van tafel vegen, want zoals zoveel andere factoren blijft Pagerank een invloedrijk criterium voor Google. Daarnaast hebben andere belangrijke updates (lees: Panda en Penguin) van het oude algoritme ook hun plaats in het nieuwe Hummingbird. Het nieuwe algoritme is in vele opzichten dus erg gelijkend op haar voorganger, maar waarschijnlijk eerder opgeschoond en herschreven om sneller en accurater data weer te geven.

Maar uiteraard zijn er ook wel enkele nieuwigheden aan verbonden. In de toekomst kunnen we in principe veel complexere zoekopdrachten gaan uitvoeren. Voordien bestonden onze zoekopdrachten uit afzonderlijke keywords maar in de toekomst kunnen we ook in een soort van conversatie met Google bepaalde informatie opvragen.

26 sep

Valid HTML en SEO…

 

Ik zeg het al jaren: Google wordt steeds beter in het lezen van website code, en validatie for the sake of SEO is compleet onnodig. Vandaag bevestigt Matt Cutts van Google dat het niet uitmaakt hoe valid je HTML-code is opgebouwd, maar veel meer hoe goed je content is…

En toch… Bij het bouwen van een website is het altijd belangrijk om een website zo goed mogelijk volgens de bestaande webstandaarden te bouwen om niet-SEO redenen. Wij proberen alleen af te stappen van valid code om enkele praktische redenen:

  1. Bij het inbouwen van externe, niet-validerende code
  2. Om een website sneller te maken
  3. Net om SEO-redenen (schema.org, rel=”” attributes, …)

Long story short: het is voor je SEO geen ramp dat je website niet 100% valideert, maar probeer je website zo goed mogelijk te maken – en fouten vooral te maken tegen de validatie voor de juiste reden! 🙂