18 okt

Het schrijven van een aantrekkelijke korte beschrijving van je pagina’s in de zoekmachines is bijzonder belangrijk voor de SEO van je website! Deze kleine “snippets tekst” vertellen potentiële bezoekers namelijk kort waarover je pagina gaat en proberen hen daarin te overtuigen dat jouw website de informatie heeft die ze zoeken. Het schrijven van een goed converterende beschrijving is ook niet vanzelfsprekend. Het heeft een beetje weg van posten op Twitter: in slechts 160 tekens moet je zoveel mogelijk je boodschap zien over te brengen en potentiële bezoekers warm te maken.

We zien vaak mensen de fout maken om wel (terecht) veel werk te steken in het optimaliseren van paginatitels, hoofdingen, url’s maar tegelijkertijd absoluut geen aandacht te besteden aan de meta descriptions van een pagina. Dit kan namelijk een bijzonder groot verschil maken!

Heb je zelf geen supercreatieve pen die strooit met overtuigende paginatitels en beschrijvingen, dan zijn er gelukkig wel een heleboel tools op het web te vinden die je hierbij kunnen helpen. Jarvis.ai is er bijvoorbeeld een hele goede en kan daarnaast ook gebruikt worden om website teksten, Facebook of Google ads, social media posts, e-mails of andere content te genereren met de hulp van AI.

We hebben de tool zelf ook reeds een tijdje gebruikt en de kwaliteit van de teksten die je terugkrijgt is eigenlijk echt wel indrukwekkend hoog, ook voor Nederlandstalige content. Een abonnement op Jarvis.ai is op zich niet supergoedkoop (99$ per maand),  maar gezien de functionaliteit die je ervoor terug krijgt haal je die kost er wel snel terug uit. Een goede copywriter heeft namelijk ook zijn prijs.

Wil je meer weten over hoe je je meta descriptions met Jarvis naar een hoger niveau kan tillen, check dan zeker onderstaande video!

Geef een reactie