Wil je ervoor zorgen dat je video thumbnails mee in de Google SERPs verschijnen? Gebruik je Vimeo als je videohost? Wel, dan hebben we hier het proces om de juiste embedcode te gebruiken net een heel stuk gemakkelijker gemaakt met deze Vimeo Rich Snippet Generator. Al wat je nog dient te doen is de Vimeo-link van je video vinden, de url pasten in het formulier hieronder en de gewenste breedte van de output in je code ingeven. Er zijn ook een aantal extra opties: je kan de video titel boven en/of de video beschrijving onderaan meegeven als je wil door de checkboxes aan te vinken onderaan. Daarnaa duw je op “Genereer”, en je krijg in het teksvlak onderaan de correcte embedcode. Voilà!

Hoewel we de Yoast Video SEO plugin erg goed vinden is deze generator toch wel handig. De code die hier wordt gegenereerd werkt namelijk zowel op WordPress als niet-WordPress sites. We ontwikkelden deze tool voor enkele e-Commerce klanten die makkelijk hun Video SEO goed wilden doen in het Inbound E-Commerce systeem – en dat is nu helemaal het geval.

Video sitemap

Om zeker te zijn dat je video’s door Google goed worden opgepikt is het geadviseerd om een video sitemap aan je Google Webmaster Tools account toe te voegen. Natuurlijk kan dit proces vlot worden geautomatiseerd. Wij gebruiken hiervoor de Video Sitemap tool van xml-sitemaps.com, aangezien deze ook automatisch pingt naar Google, wat heel erg efficiënt is natuurlijk. Mits wat tweaken kan je deze tool trouwens helemaal laten werken zoals je wil.

De generator

Toon beschrijving onder video     Toon naam boven video