04 sep

Inbound ontwikkelt software voor Techgeek.be

  • Bert Geens
  • geen commentaren

TechgeekTechgeek is een online review-website met heel veel ambitie. Met als doel het uitbouwen van een website met koopgidsen en reviews over zowat alle types producten die je op de markt kan vinden was het voor Techgeek cruciaal om te kunnen focussen op hun inhoud – zowel tekstueel als in videovorm – niet op hun website ontwikkeling.

Het Inbound-team werkte een innovatief systeem uit op basis van WordPress. Uiteindelijk werd heel wat automatisatie en AI-technologie gebruikt om een systeem te ontwikkelen dat onafhankelijk op zoek gaat naar de beste aanbieders voor de producten die de Techgeek-redactie bespreekt.

Thomas van Techgeek vat het zo samen:

Door de focus die Inbound wist te leggen op artificiële intelligentie kan ik en mijn redactie de focus houden op waar we goed in zijn: de inhoud. We gebruiken met WordPress een open source systeem; maar de aanpassingen die Inbound voor ons maakte zijn ons eigendom en zijn uniek op de markt. Daar zijn we niet alleen heel erg tevreden mee; maar ook heel erg trots op! Mijn redactie kan teksten schrijven en video’s monteren – de website doet al de rest automatisch voor ons. Op onze pagina over onze favoriete slowcookers zie je een mooi voorbeeld van hoe de website de producten die wij aanraden gaat zoeken bij de beste retailers op het net.

Inbound ging ook actief mee op zoek naar een oplossing die paste binnen ons budget en cashflow. Als startende website is investeren natuurlijk broodnodig; maar tegelijk een risico. Door de positieve houding van de mensen van Inbound vonden we een correcte manier om het budget en onze ambitie mooi op één lijn te brengen.

Voor Inbound was dit een uitdagend maar dankbaar project om aan mee te werken. We kijken er alvast erg naar uit om Techgeek.be te zien uitgroeien naar een vaste waarde op het Vlaamse internet!

Geef een reactie