06 feb

Het belang van inhoud op het internet valt niet te ontkennen. We hadden het al over het feit dat content op een website ervoor zorgt dat zowel lezers als zoekmachines een website interessant gaan vinden.

Niet te verwaarlozen is echter de vorm waarin je die inhoud gaat aanbieden. Want hoe relevant een bepaald onderwerp op een website ook besproken mag zijn, als de content niet aantrekkelijk gepresenteerd wordt, komt het ook niet goed. Wil je echt iets ontketenen, dan breng je je informatie op een manier die uit de band springt.

Gratis

Gratis werkt nog altijd. In dit geval gaat het niet om het weggeven van gadgets maar om het aanbieden van gratis belangrijke informatie, tips of tricks. Het internet is de go-to plek voor eender wie op zoek is naar hoe iets moet: van bomen snoeien tot vloeren onderhouden. Slim is dus op je website een of meerdere pagina(‘s) te voorzien met gratis bruikbaar advies. Het helpt je over te komen als expert in je vakgebied, het komt altruïstisch over, maar wat het vooral kan doen is zorgen dat je gezien wordt. Mensen delen dit soort informatie continu via allerlei sociale media kanalen. Een kleine investering om velen te bereiken!

Beeldmateriaal

Bloggers zijn al eerder op deze trend gesprongen, maar video’s op het web zijn hot! Leg uit hoe je iets aanpakt, hoe jouw product werkt, maak het grappig, of juist heel simpel maar duidelijk. Mensen willen verrast zijn, of zich kunnen vereenzelvigen met wie aan de slag is in het filmpje. Kookprogramma’s op televisie die populair blijven zijn het mooiste bewijs dat dit werkt! Maar de kracht van een goed beeld blijft natuurlijk ook, en maken delen heel makkelijk.

Zorg ervoor dat jouw website het delen waard is, of toch alleszins bepaalde pagina’s erop. Maak gebruik van technologieën die voorhanden zijn om iets in de verf te zetten. Zorg dat je content gezien wordt.

Heb je hulp nodig bij het beheren van je webinhoud? Wij kunnen je hier zeker bij helpen. Neem contact op met ons, en we kunnen snel voor je aan de slag!

Geef een reactie