Archief voor mei 2013

27 mei

Google Penguin 2.0 is live

 

Als we Matt Cutts van Google mogen geloven en laten we dat maar gewoon doen – is sinds eind vorige week een nieuwe versie van de Google Penguin update uitgerold. Het gaat blijkbaar wel om een redelijk grote update daar Matt spreekt van de volgende generatie binnen Penguin.

Penguin 2.0 is de vierde Penguin-gerelateerde update die Google tot nu heeft doorgevoerd, en zou een grote impact gaan hebben op de huidige zoekresultaten. Cutts specifieerde dat maar liefst 2.3% van de Engelstalige zoekopdrachten zullen beïnvloed worden door deze nieuwe update. Maar ook in de andere taalgebieden zou Penguin 2.0 een grote impact gaan hebben. Talen waarin momenteel meer webspam aanwezig is, zouden wel harder aangepakt worden dan andere.

In een eerdere post maakte Bert reeds gewag van een filmpje waarin Cutts duidelijk uitlegt (toch duidelijker dan wat we normaal van hem gewoon zijn ;)) wat we dit jaar zoal mogen verwachten op SEO gebied.

We houden de ontwikkelingen in elk geval van kortbij in het oog, en niet in het minst de gevolgen die ze hebben op de Nederlandstalige zoekresultaten!

23 mei

Google Webmaster Tools: een goudmijn aan informatie over jouw site!

 

google-webmaster-toolsIndien u of uw bedrijf over een professionele website beschikt, wenst u natuurlijk dat uw potentiële klanten u ook kunnen terugvinden in de verschillende zoekmachines door bijvoorbeeld te zoeken op een relevante zoekterm. Als u niet of moeilijk gevonden kan worden in de zoekmachines is het al even nuttig om helemaal geen website hebben.

Om je hierbij een handje te helpen, biedt Google een gratis tool aan die webmasters in staat stelt verschillende achtergrondinformatie over de positionering van een site te weten te komen. Door je site aan te melden en te verifiëren bij Google Webmaster Tools krijg je onder meer toegang tot gerichte informatie over:

  • de backlinks naar jouw site
  • de meest populaire pagina’s
  • mogelijke fouten of aanwezige malware
  • de sitemap
  • de snelheid van je site
  • geïndexeerde pagina’s
21 mei

Adverteren in Google: de voor- en nadelen op een rijtje…

 

Als online marketing partner zijn we bij Inbound natuurlijk erg thuis in SEA (zoekmachine adverteren). Het Google Adwords programma waarmee je kan adverteren in de zoekresultaten van zoekmachine Google is de ontegensprekelijke marktleider in België, en is dus ook déAdverteren in Google startplaats voor elke SEA-campagne voor onze markt. Er zijn een hele hoop voordelen verbonden aan Google advertenties, maar ook een aantal nadelen. Omdat wij steeds op zoek gaan naar de hoogst mogelijke return on investment voor onze klanten bekijken we bij elke campagne de voor- en nadelen; en wegen we deze af tegenover mekaar…

14 mei

Matt Cutts over SEO in 2013

 

Matt Cutts maakte deze week een nieuw filmpje over zoekmachineoptimalisatie in 2013. Er komt weinig écht nieuws in voor, maar het toont wel dat Google nog steeds een duidelijke focus heeft op de kwaliteit van zijn index. Het webspam team is duidelijk bezig met het analyseren van linkkwaliteit, en dat kan het de spammers alleen maar moeilijker maken!

Een boeiend filmpje. Als je meer vragen hebt over SEO en spam kan je ons natuurlijk altijd contacteren!