27 mei

Google Penguin 2.0 is live

Als we Matt Cutts van Google mogen geloven en laten we dat maar gewoon doen – is sinds eind vorige week een nieuwe versie van de Google Penguin update uitgerold. Het gaat blijkbaar wel om een redelijk grote update daar Matt spreekt van de volgende generatie binnen Penguin.

Penguin 2.0 is de vierde Penguin-gerelateerde update die Google tot nu heeft doorgevoerd, en zou een grote impact gaan hebben op de huidige zoekresultaten. Cutts specifieerde dat maar liefst 2.3% van de Engelstalige zoekopdrachten zullen beïnvloed worden door deze nieuwe update. Maar ook in de andere taalgebieden zou Penguin 2.0 een grote impact gaan hebben. Talen waarin momenteel meer webspam aanwezig is, zouden wel harder aangepakt worden dan andere.

In een eerdere post maakte Bert reeds gewag van een filmpje waarin Cutts duidelijk uitlegt (toch duidelijker dan wat we normaal van hem gewoon zijn ;)) wat we dit jaar zoal mogen verwachten op SEO gebied.

We houden de ontwikkelingen in elk geval van kortbij in het oog, en niet in het minst de gevolgen die ze hebben op de Nederlandstalige zoekresultaten!

Geef een reactie