Archief voor september 2013

26 sep

Valid HTML en SEO…

 

Ik zeg het al jaren: Google wordt steeds beter in het lezen van website code, en validatie for the sake of SEO is compleet onnodig. Vandaag bevestigt Matt Cutts van Google dat het niet uitmaakt hoe valid je HTML-code is opgebouwd, maar veel meer hoe goed je content is…

En toch… Bij het bouwen van een website is het altijd belangrijk om een website zo goed mogelijk volgens de bestaande webstandaarden te bouwen om niet-SEO redenen. Wij proberen alleen af te stappen van valid code om enkele praktische redenen:

  1. Bij het inbouwen van externe, niet-validerende code
  2. Om een website sneller te maken
  3. Net om SEO-redenen (schema.org, rel=”” attributes, …)

Long story short: het is voor je SEO geen ramp dat je website niet 100% valideert, maar probeer je website zo goed mogelijk te maken – en fouten vooral te maken tegen de validatie voor de juiste reden! 🙂

24 sep

De hreflang tag voor een international doelpubliek

 

Indien je website zich richt tot een internationaal doelpubliek en je om die reden ook tijd hebt geïnvesteerd in het voorzien van verschillende (taal)versies, wens je uiteraard dat je bezoekers meteen naar de voor hen relevante url’s gestuurd worden. In de meeste gevallen zal Google gaan kijkenGebruik maken van de hreflang tag naar de extensie van je ccTLD (ook gekend als de country-specific top level domains).

Deze methode is echter allesbehalve foutbestendig. Het is bijvoorbeeld niet zo dat iedere website zich op een landspecifieke domeinnaam bevindt. Daarnaast is het ook mogelijk dat iedere taalvariant van je website gehost is op een apart subdomein (bv. fr.inbound.be ipv inbound.fr). En zelfs dan nog slaagt Google de bal nu en dan wel eens mis. Om dergelijke problemen het best het hoofd te kunnen bieden, heeft Google een tijd geleden de rel=”alternate” hreflang=”x” tag in het leven geroepen.

22 sep

“Not provided” keyword data aandeel staat op ontploffen…

 

not provided keyword dataWe zagen het al wel even aankomen. Sinds Google Analytics de doorklikdata van ingelogde (en over SSL surfende) gebruikers niet meer toonde werd het aandeel “not provided” keyword data in Google Analytics voor al onze klanten en onze eigen projecten steeds groter. In de komende weken zou het wel eens dramatisch veel sneller kunnen gaan, aangezien Google nu ook niet-ingelogde gebruikers naar de https://-variant van z’n domeinnaam stuurt…

Wat wil dat zeggen?

Dat er een pak minder data zijn zijn om zowel resultaten van een SEO-campagne te meten als om keyword research te doen. Het wil ook zeggen dat het nòg belangrijker zal worden om een creatief SEO-team achter je website te hebben. Wij zijn alleszins vandaag al door deze Moz-blogpost gegaan, en zorgen ervoor dat we steeds up to date voor onze klanten!

19 sep

Nofollow links: niet bang van zijn!

 

Als SEO bedrijf komen we relatief vaak in contact met websites waarop een link voor één van onze klanten wel interessant zou zijn – maar waar we volgens de richtlijnen van Google genoodzaakt zijn om hier een nofollow link van te maken. Hoewel Google altijd duidelijk heeft gesteld dat nofollow links perfect zijn voor zaken als betaalde links of reacties op blogposts zijn er toch een hele hoop mensen die dachten dat een overvloed aan nofollow links wel eens een negatief signaal zou kunnen geven aan Google.

Deze week heeft Matt Cutts duidelijk gesteld dat dat niet het geval is in onderstaande video op het Google Webmaster Help kanaal op YouTube.

Voor ons was dit geen enorme verrassing. Google heeft altijd relatief duidelijk gecommuniceerd over het nofollow link attribuut (wat bij Google eerder uitzonderlijk is!), en deze video bevestigt dus vooral wat ze al enkele jaren duidelijk proberen te maken.

Voor onze klanten verandert er dus niets: wij maken een link nofollow wanneer hij na vergoeding tot stand is gekomen en Google vindt dat perfect zo!