19 sep

Als SEO bedrijf komen we relatief vaak in contact met websites waarop een link voor één van onze klanten wel interessant zou zijn – maar waar we volgens de richtlijnen van Google genoodzaakt zijn om hier een nofollow link van te maken. Hoewel Google altijd duidelijk heeft gesteld dat nofollow links perfect zijn voor zaken als betaalde links of reacties op blogposts zijn er toch een hele hoop mensen die dachten dat een overvloed aan nofollow links wel eens een negatief signaal zou kunnen geven aan Google.

Deze week heeft Matt Cutts duidelijk gesteld dat dat niet het geval is in onderstaande video op het Google Webmaster Help kanaal op YouTube.

Voor ons was dit geen enorme verrassing. Google heeft altijd relatief duidelijk gecommuniceerd over het nofollow link attribuut (wat bij Google eerder uitzonderlijk is!), en deze video bevestigt dus vooral wat ze al enkele jaren duidelijk proberen te maken.

Voor onze klanten verandert er dus niets: wij maken een link nofollow wanneer hij na vergoeding tot stand is gekomen en Google vindt dat perfect zo!

Geef een reactie