Archief voor juni 2013

26 jun

Google maakt statement over #LGBT

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

Vandaag is een grote dag voor de holebi-community in de VS – meer daarover kan je hier en hier vinden. Ook Google viert dat, en wel op een heel grafische wijze zoals je hieronder kan zien…

Gay Marriage GOogle

Google toont deze regenboog voor zowel “gay marriage” als voor “LGBT community”. Mooi zo – een statement durven maken is niet slecht, denken we hier zo.

13 jun

Google “Structured Data Dashboard”: op komst in WMT

 

google-webmaster-toolsZiezo, daar hebben we Matt Cutts van Google weer eens met wat nieuws. Enkele dagen geleden had hij het er op SMX Advanced over dat Google aan het testen is met een nieuwe applicatie binnen Google Webmaster tools, namelijk het “Structured Data Dashboard”.

Dit nieuwe dashboard zou webmasters in de toekomst betere foutenrapporten moeten verschaffen, gebaseerd op hun website schema’s, rich snippets en gestructureerde data. Deze nieuwe feature bevindt zich momenteel nog wel in de beta testfase, maar geïnteresseerde webmasters kunnen zich nu reeds inschrijven via de volgende url: http://bit.ly/sdtesters

Veel meer concrete details heeft Google nog niet willen vrijgeven, maar van zodra we hier meer over weten houden we  jullie hier natuurlijk meteen van op de hoogte!

05 jun

Responsive webdesign met Twitter’s bootstrap

 

responsive-webdesignVandaag de dag draait alles rond het maken van responsieve websites die voor iedereen en elk toestel toegankelijk zijn. Met mobiel surfen, tablets en computers met grote en kleine schermen is de vraag groot om een website te hebben dat er voor al deze apparaten goed uit ziet. Dat noemen we “responsive webdesign”! Voordien werd er vaak gebruik gemaakt van aparte urls zoals m.mijnwebsite.be die allemaal een andere design hadden, apart CSS bestand, een eigen PSD en zo voort. Met een responsieve website is het gedaan met die verschillen: een enkele url en layout voor elk aparaat.

Bootstrap van Twitter

Bootstrap van Twitter is een framework waarmee je gemakkelijk responsiviteit in je website kan integreren. Dit framework is onstaan nadat 2 medewerkers van Twitter besloten om hun werk te vergemakkelijken omdat ze steeds dezelfde code moesten schrijven bij het maken van een website of pagina. Iedereen die nu een responsieve website wilt maken hoeft enkel het framework in te laden en de helft van je werk is al klaar.