11 jul

Facebook introduceert Graph Search

facebook-graph-search-thumb

Het zal zo ongeveer een half jaar geleden geweest  dat Facebook hun eigen zoekmachine “Graph Search” aan het publiek bekend maakte. Echter totnogtoe konden enkel gebruikers die zich daarvoor speciaal hadden aangemeld, gebruik maken van deze nieuwe feature. Echter, sinds enkele dagen acht het sociale platform de zoekmachine gebruiksklaar en zijn ze aldus begonnen met de uitrol ervan voor het grote publiek. Eerst aan de beurt zijn die mensen die hun taal op Amerikaans Engels hebben ingesteld, maar anderen zouden mogelijk al snel volgen. Dit kan wel eens een belangrijk moment zijn, want volgens ons zou deze zoekmachine wel eens verregaande gevolgen kunnen hebben op de wereld van de digitale marketing. Voor diegenen die het in Keulen horen donderen wanneer we het over Graph Search hebben, leg ik het graag even kort uit.

Welnu, deze nieuwe zoekmachine van Facebook stelt gebruikers in staat voortaan veel verfijnder alsook gepersonaliseerder te zoeken binnen de gigantische Facebook databank. Search wordt alsmaar socialer, en dat hebben ze bij Facebook in elk geval goed begrepen. Zo kun je dus voortaan bijvoorbeeld informatie over restaurants, films, muziek, … opzoeken en bijvoorbeeld gaan filteren op die resultaten die ook populair zijn bij je vrienden. Daarnaast is het ook eenvoudiger om te gaan zoeken op profielen die voldoen aan een specifiek aantal criteria, als bijvoorbeeld “vrienden die op een evenement hebben ingecheckt”. De mogelijkheden zijn eigenlijk zeer divers.

Voorlopig is Graph Search enkel beschikbaar op de desktopversie van Facebook, maar er zou ook al naarstig gewerkt werden aan een mobiele variant!

Trackbacks

  1. […] las net op de blog van Inbound dat Facebook eindelijk is begonnen met de uitrol van hun eigen zoekmachine, namelijk Facebook Graph […]

Geef een reactie