16 aug

Er zijn verschillende manieren om je website sneller te maken. Ik vermeldde Content Delivery Networks al even in een blogpost in januari en vandaag bekijken we ercdn twee in wat meer detail: MaxCDN en CloudFlare. Bij Inbound gebruiken we, afhankelijk van het project en de noden van de klant beide op regelmatige basis…

Een Content Delivery Network is eigenlijk niet meer dan een netwerk van servers die op verschillende locaties ter wereld een kopie van je bestanden bewaren en zo mensen van over de hele wereld een relatief locale versie van je website tonen. Onze website staat bijvoorbeeld op een hoogwaardige server in Amsterdam, maar als een bezoeker uit de Verenigde Staten op bezoek komt krijgt hij een versie te zien vanop een server in San Francisco, New York of Virginia – een stuk beter voor de laadtijd en dus zijn ervaring.

Een snellere website zonder grote aanpassingen aan de broncode van je website te moeten aanbrengen: zeker de moeite om te overwegen dus!

MaxCDN

MaxCDN is een pur sang Content Delivery Network met een knap netwerk van serverlocaties over de hele wereld. Je kan hun CDN gebruiken om statische bestanden te hosten in hun cloudomgeving alleen, of om ook je cached pages via hun CDN te laten lopen. Eén van de grote voordelen van MaxCDN is dat ze perfect samenwerken met de W3 Total Cache plugin voor WordPress en dat er ook voor een hoop andere CMS een makkelijke manier van inwerken is. Simpel te installeren, hoogwaardige hardware en betaalbaar: een echte aanrader.

CloudFlare

CloudFlare werkt anders. Door je traffic aan te pakken vanaf ze een connectie maken met je DNS kan het meteen ook een laag extra veiligheid inbouwen. Mits een goede opstelling kan het website-eigenaars beschermen tegen zaken als SQL injetie en DDOS aanvallen. CloudFlare heeft een gratis versie die perfect is voor kleinere websites; maar hun Pro & Business plans zijn vaak de beste keuze voor een boost in snelheid en veiligheid!

Heb je zelf vragen over het kiezen voor een CDN? Neem contact op met ons en we bekijken graag welke CDN het best past bij jouw website!

Comments

 1. Jan Vandenabeele
  22 augustus 2013 - 11:03

  Kunnen jullie helpen bij het instellen van een MaxCDN installatie? Het loopt hier een beetje fout bij het aanroepen van de pull zone. Bedankt, Jan.

  • 22 augustus 2013 - 11:08

   Jan, ik heb je een mailtje gestuurd!

 2. Sofie
  24 december 2013 - 17:29

  Hoi, Wij denken eraan om MaxCDN te implementeren op verschillende van onze websites. Echter als ik via hun support chat meer informatie probeer te verkrijgen, vertellen zij dat hun basis enterprise plan begint bij $800 per jaar. Echter gaat het hier over een site van max. 10GB bandwith/maand. Klopt deze redenering? Op hun website vind ik nl. prijzen die veel lager liggen. Enorm bedankt voor uw hulp! Mvg, Sofie L.

  • 24 december 2013 - 17:58

   Hoi Sofie, Dat is zeker niet nodig. Hun 'standard' pricing is meer dan voldoende voor een site als dat. Op zich is de installatie erg makkelijk, zeker als je gebruikt maakt van open source software. Het ding is wel dat wij blijkbaar nog in een oude pricingstructuur zitten waardoor we meerdere sites op een "goedkopere" account kunnen draaien. Wat willen jullie juist bereiken? Groetjes, Bert

Geef een reactie