01 mrt

Een website lanceren zonder een contentmanagementsysteem is meestal geen goede beslissing. Je wil als onderneming niet alleen je website-inhoud tot op een zeker niveau zelf kunnen beheren, het is cruciaal voor elke website dat inhoud en ontwerp zo veel mogelijk gescheiden blijven. In de praktijk wil dat zeggen dat het merendeel van de professionele websites gebruik maken van een CMS, net omdat dit het scheiden van deze twee zo gemakkelijk maakt.

CMS optiesEr zijn honderden contentmanagementsystemen om uit te kiezen, open source en niet-open source. Bij Inbound zijn we overtuigd van de meerwaarde van open source systemen, en gebruiken we geen zelf ontwikkelde CMS. Waarom? Wel, hiervoor hebben we drie zeer goede redenen.

  1. De klant is niet gebonden aan Inbound voor het lange-termijnonderhoud. Veel webbedrijven kiezen ervoor een eigen, ondermaats CMS te gebruiken om klanten zo haast te gijzelen, wat voor oncomfortabele situaties kan zorgen.
  2. De klant bespaart geld. Open source contentmanagementsystemen zijn niet alleen gratis aan te schaffen, maar hebben ook gratis updates. Geen nood dus aan hoge licentiekosten.
  3. De klant kan (onrechtstreeks) gratis gebruik maken van een enorme bibliotheek aan informatie. Onze ontwikkelaars hebben een enorme hoeveelheid informatie over allerhande implementaties door derden ter beschikking waardoor troubleshooting en adaptatie een veel korter proces wordt. Ook hier is er dus weer stevig wat ruimte voor besparing.

De angst voor een mindere veiligheid van open source systemen is, zolang er op een professionele manier met onderhoud wordt omgesprongen, helemaal onterecht. Open source systemen zijn in de praktijk vaak veel veiliger dan niet-open source systemen.

De CMS waarin wij gespecialiseerd zijn zijn onder andere WordPress, Drupal en Magento (voor E-Commerce) – maar afhankelijk van de eisen voor jouw project kunnen we ook een andere CMS voorstellen. In de praktijk beginnen wij het liefst bij de noden van de klant, om dan te kijken welk open source CMS hiervoor de beste oplossing biedt.

Heb je graag wat begeleiding bij het kiezen van een CMS systeem? Wil je eens praten met ons over het inbouwen van een CMS in een bestaande website? Heb je nog vragen in verband met de overstap van een niet-open source CMS naar een open source platform? Neem gewoon even contact op met onze klantendienst, en we maken er snel werk van!

Geef een reactie