Archief voor augustus 2013

16 aug

Content Delivery Networks: MaxCDN en CloudFlare

 

Er zijn verschillende manieren om je website sneller te maken. Ik vermeldde Content Delivery Networks al even in een blogpost in januari en vandaag bekijken we ercdn twee in wat meer detail: MaxCDN en CloudFlare. Bij Inbound gebruiken we, afhankelijk van het project en de noden van de klant beide op regelmatige basis…

Een Content Delivery Network is eigenlijk niet meer dan een netwerk van servers die op verschillende locaties ter wereld een kopie van je bestanden bewaren en zo mensen van over de hele wereld een relatief locale versie van je website tonen. Onze website staat bijvoorbeeld op een hoogwaardige server in Amsterdam, maar als een bezoeker uit de Verenigde Staten op bezoek komt krijgt hij een versie te zien vanop een server in San Francisco, New York of Virginia – een stuk beter voor de laadtijd en dus zijn ervaring.

Een snellere website zonder grote aanpassingen aan de broncode van je website te moeten aanbrengen: zeker de moeite om te overwegen dus!

08 aug

Ons kantoor, nu makkelijk te vinden!

 

In januari begonnen we hier met het Inbound-project, en na een rustige start zijn we echt in volle vaart aan het werken voor een hele hoop Belgische klanten. Goed nieuws, natuurlijk, en dat wil zeggen dat we ook wel eens een klant op bezoek krijgen op kantoor. Waar we tot voor kort in een anoniem huis op de Prins Boudewijnlaan in Edegem zaten, is datzelfde gebouw sinds deze week een pak minder anoniem geworden.

Na een tip van onze vrienden van Mac21 kwamen we bij Total Concept terecht die de plaatsing van onze reclamezuil en de belettering op onze gevel op zich namen. Het eindresultaat kan je hieronder zien:

kantoor Inbound

Vinden jullie het een beetje geslaagd?