13 apr

Hoe Pharmix.be duurzaamheid en kwaliteit combineert in de productie van supplementen en gezondheidsproducten

  • Frederik Van Everbroeck
  • geen commentaren
 

Pharmix.be is een full-service productiepartner van supplementen en gezondheidsproducten voor zowel mens als dier. Het bedrijf richt zich op het produceren van hoogwaardige producten, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan kwaliteit en duurzaamheid. Zo maken ze gebruik van duurzame technologieën en hernieuwbare energiebronnen om hun milieu-impact tot een minimum te beperken.

Inbound heeft de website van Pharmix.be ontwikkeld in WordPress CMS, wat een zeer gebruiksvriendelijke interface biedt. WordPress maakt het voor de klanten mogelijk om zelf de inhoud van de website te bewerken en bij te werken, waardoor het beheer van de website veel eenvoudiger en toegankelijker wordt. Dit stelt Pharmix.be in staat om snel en gemakkelijk nieuwe producten en informatie toe te voegen aan de website en ervoor te zorgen dat deze altijd up-to-date is. Pharmix.be biedt op maat gemaakte oplossingen voor hun klanten, waarbij ze zich flexibel opstellen en snel kunnen reageren op veranderende verzoeken. Ze streven naar een 100% tevredenheidsgarantie en zetten zich volledig in om aan de wensen en verwachtingen van hun klanten te voldoen.

10 apr

Crocoblock (Jet Elements) voor WordPress: waarom Inbound er graag mee werkt

 

Zoals jullie misschien al wel weten zijn we zeer grote fan van het open-source CMS van WordPress. Het is snel, gebruiksvriendelijk, zeer gemakkelijk op te zetten en heeft een gigantische bibliotheek met gratis en betalende plugins om de reeds bestaande functionaliteit verder uit te breiden. Ook al blijft dit sterk afhankelijk van de precieze noden en wensen van de klant, het gros van onze website projecten worden tegenwoordig ontwikkeld in WordPress en onze klanten zijn er bovendien ook zeer tevreden over!

Intussen mogen we – talloze projecten in WordPress later – wel zeggen dat we bijzonder veel ervaring hebben opgedaan met een heleboel plugins uit de WordPress repository. Zeker niet alle plugins bleken even goed te doen wat ze beloofden maar door deze ervaring hebben we intussen wel enkele vaste plugins waar we vaak beroep op doen en waarvan we weten dat ze zeker kwaliteit bieden voor hun geld.

Elementor Pro

Elementor Pro en Crocoblock zijn twee goede voorbeelden van dergelijke plugins. De eerste is een bijzonder populaire drag-and-drop pagebuilder voor WordPress die het mogelijk maakt om zonder veel technische kennis prachtige web pagina’s samen te stellen. Dat maakt dat deze dus ook gemakkelijk door onze klanten met minder technische kennis kan gebruikt worden.

Bovendien kan je met de betalende versie van Elementor (de pro versie dus) zelfs een heel thema van 0 beginnen opbouwen of bepaalde onderdelen (header of footer) gaan redesignen. En dit zonder een regel code te moeten schrijven.

Elementor heeft daarnaast ook een zeer developer-friendly API wat we ten zeerste toejuichen. Dit stelt ons in staat om onze eigen widgets te programmeren zodat deze kunnen ingeladen worden in de Elementor pagebuilder. Hier heb je uiteraard wel enige technische kennis voor nodig, maar daarvoor kunnen onze klanten steeds op ons rekenen!

Crocoblock

Crocoblock WordPress

Ook al heeft de betalende Pro versie van Elementor een heleboel features in het aanbod, bestaan er een heleboel plugins die de functionaliteiten van Elementor nog verder uitbreiden. Op die manier kan je echt zeer mooie dingen doen met de page builder. Crocoblock is er zo één van en is in onze ogen één van de beste op dit moment.

Crocoblock is niet echt één plugin op zich, maar bestaat uit 18 verschillende Elementor plugins. Je kan ervoor opteren om deze individueel aan te schaffen, maar je kan ze ook allemaal tegelijk aan een voordelige bundelprijs kopen. Als je er verschillende plugins van wenst te gebruiken en ook op meerdere websites raden we dat ook echt wel aan.

Hieronder vind je onze favoriete plugins van CrocoBlock.

Deze bevat een heleboel extra custom widgets om je pagina’s nog meer uitstraling te geven. Er zijn bijvoorbeeld een heleboel interactieve widgets te vinden, een weerwidget alsook een countdown timer. Neem ook een kijkje in de volledige lijst met widgets: https://crocoblock.com/plugins/jetelements/

Bekijk JetElements

Met de JetBooking plugin kan je zeer gebruiksvriendelijke “rental” of “boeking” sites maken. Een appartement aan de zee verhuren of een hotel dat een bookingsysteem zoekt voor het verhuren van hun kamers kan dit perfect met de JetBooking module.

Bekijk JetBooking

Veel webshops die we opleveren hebben we ontwikkeld in de gratis Woocommerce extensie van WordPress. Afhankelijk van de precieze vereisten kiezen we er al dan niet voor om het design van de webshop te doen met JetWooBuilder. Deze helpt ons om in het oog springende productpagina’s te ontwerpen zodat de productcatalogus nog mooier naar buiten komt. Deze module dient enkel en alleen om de layout van de Woocommerce pagina’s aan te passen.

Bekijk JetWooBuilder

Met JetSmartFilters kan je een geavanceerd filtersysteem maken om te zoeken in producten, posts of eender welk type post je gebruikt op je WordPress website. Een veelgebruikte usecase is het filteren op producten binnen een Woocommerce webshop. Met JetSmartFilters kan je bijvoorbeeld een supersnelle filter maken om bijvoorbeeld te zoeken naar producten binnen een bepaalde categorie, prijscategorie of kleur. Met de hulp van Elementor kan je deze filter ook volledig stylen naar je voorkeuren.

Bekijk JetSmartFilters

Tot slot willen we ook nog de JetMenu plugin meegeven. Vaak is de beschikbare ruimte voor je navigatiemenu’s niet ongelimiteerd en wil je vermijden dat je bezoekers door een hele wirwar van submenu’s moeten navigeren om te vinden wat ze zoeken. Een groter en overzichtelijk “megamenu” zou je hierbij wel kunnen helpen. Zo kan je bijvoorbeeld veelgekochte producten in je webshop reeds tonen in een item van je navigatiemenu.

Bekijk JetMenu

Dit was echter slechts een kleine selectie van alle plugins die Crocoblock ter beschikking heeft en die wij al meermaals hebben gebruikt bij enkele gerealiseerde projecten. Bezoek zeker hun site ook eens want misschien zit er wel een handige plugin die je kan gebruiken voor je volgende website project. Of misschien is je interesse gewekt om met ons samen te werken en je volgende site door ons te laten ontwikkelen met Crocoblock? Neem dan gerust ook eens vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina!

21 mrt

Inbound ontwikkelt Nasma.be – Spirituele Webwinkel

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

Inbound ontwikkelde recent de e-commerce website van Nasma.be, een splinternieuwe spirituele webwinkel die zich focust op de groeiende markt van edelstenen, wierook, essentiële oliën en allerhande andere spirituele producten en accessoires. Zelfs de biologische thee van Ambar Tea vond zijn weg naar Nasma.

Nasma Spirituele WebwinkelHet doel van de ontwikkeling was simpel: de klant wenste een aangename, snelle en vooral overzichtelijke website voor hun gigantische gamma aan producten. Door slim gebruik te maken van filters, productcategorieën en een efficiënte zoekfunctie zijn we daar mooi in geslaagd.

Achterliggend maakt Nasma.be gebruik van WordPress en WooCommerce, een combinatie die voor ons team natuurlijk weinig geheimen kent. De website wordt verder professioneel gehost op de cloudomgving van Kinsta.

Nasma volgen

Interesse in Nasma? Volg hen dan zeker op Facebook en via hun Instagrampagina. Heb je vragen? Door de integratie van een WhatsApp chatfunctie kan je supermakkelijk vragen stellen aan de klantendienst van Nasma, op jouw tempo! Wij wenen hen alvast superveel succes met de lancering van hun nieuwe webwinkel!

04 sep

Inbound ontwikkelt software voor Techgeek.be

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

TechgeekTechgeek is een online review-website met heel veel ambitie. Met als doel het uitbouwen van een website met koopgidsen en reviews over zowat alle types producten die je op de markt kan vinden was het voor Techgeek cruciaal om te kunnen focussen op hun inhoud – zowel tekstueel als in videovorm – niet op hun website ontwikkeling.

Het Inbound-team werkte een innovatief systeem uit op basis van WordPress. Uiteindelijk werd heel wat automatisatie en AI-technologie gebruikt om een systeem te ontwikkelen dat onafhankelijk op zoek gaat naar de beste aanbieders voor de producten die de Techgeek-redactie bespreekt.

Thomas van Techgeek vat het zo samen:

Door de focus die Inbound wist te leggen op artificiële intelligentie kan ik en mijn redactie de focus houden op waar we goed in zijn: de inhoud. We gebruiken met WordPress een open source systeem; maar de aanpassingen die Inbound voor ons maakte zijn ons eigendom en zijn uniek op de markt. Daar zijn we niet alleen heel erg tevreden mee; maar ook heel erg trots op! Mijn redactie kan teksten schrijven en video’s monteren – de website doet al de rest automatisch voor ons. Op onze pagina over onze favoriete slowcookers zie je een mooi voorbeeld van hoe de website de producten die wij aanraden gaat zoeken bij de beste retailers op het net.

Inbound ging ook actief mee op zoek naar een oplossing die paste binnen ons budget en cashflow. Als startende website is investeren natuurlijk broodnodig; maar tegelijk een risico. Door de positieve houding van de mensen van Inbound vonden we een correcte manier om het budget en onze ambitie mooi op één lijn te brengen.

Voor Inbound was dit een uitdagend maar dankbaar project om aan mee te werken. We kijken er alvast erg naar uit om Techgeek.be te zien uitgroeien naar een vaste waarde op het Vlaamse internet!

20 jul

Real Vapor ontwikkeling door Inbound

  • Bert Geens
  • geen commentaren
 

Ons werk voor Vaporshop en Vaporcenter heeft nu ook voor een tweede grote klant uit de sector van de elektronische sigaretten geleid. We ontwikkelden niet alleen het webplatform maar ook de facturatiesoftware voor het Veurnese bedrijf REAL VAPOR, een groothandel in e-sigaretten en e-liquids.

Het systeem is helemaal op maat gemaakt en specifiek op vraag van Real Vapor voorzien van enkele speciale features.

real vapor groothandel

In de toekomst plannen we deze ontwikkeling niet alleen te ondersteunen maar ook verder uit te bouwen als Real Vapor doorgroeit op de Belgische markt.

11 aug

Hreflang implementatie nu ook eindelijk debugbaar

 

google-webmaster-toolsIndien je je site weet aan te bieden in verschillende landen en/of taalgebieden heb je meer dan waarschijnlijk al wel eens gehoord van de hreflang metatag. Zoniet, kort gezegd geeft deze tag aan Google iedere taalversie van een bepaalde webpagina aan zodat de kans dat een bezoeker de (voor hem of haar) gepaste taal van een webpagina te zien krijgt vergroot. Wens je toch wat meer details te leren over deze hreflang tag, kan je alvast terecht op de bovenstaande hyperlink.

De implementatie ervan is echter niet 100% straightforward, en je moet dus wel goed weten wat je doet! Een foutieve implementatie kan immers ook nadelige gevolgen hebben. Google is dan ook niet doof gebleven voor de vele klachten die ze hierover hebben ontvangen en vorige maand hebben ze binnen Google Webmaster Tools dan ook een nieuwe feature gelanceerd. Deze stelt je in staat om je eigen implementatie ervan te debuggen, zodat je kan uittesten of Google de hreflang tags wel correct interpreteert. In het luik “International Targeting” krijg je daar tegenwoordig dus een soort van foutenlijst, zodat je meteen ziet waar de eventuele problemen zich voordoen. Tot op heden vaak voorkomende problemen met de hreflang tag waren:

  • Geen return links: Indien taalversie A naar taalversie B verwijst, moet taalversie B op zijn beurt weer naar taalversie A verwijzen. Zoniet is het goed mogelijk dat Google dit verkeerd interpreteert!
  • Foutieve hreflang waardes: De waarde van de tag moet in een correct formaat opgegeven worden (hetzij in ISO 639-1, hetzij in ISO 3166-1 Alpha 2). Voordien wist je dus niet zeker of je tag wel juist was ingevuld, vanaf heden kan je dus eenvoudig zien of je daar eventueel een fout hebt gemaakt.

Moest je ondanks alles toch nog vragen hebben over jouw internationale website, kan je ons ook steeds om hulp vragen!

 

 

26 sep

Valid HTML en SEO…

 

Ik zeg het al jaren: Google wordt steeds beter in het lezen van website code, en validatie for the sake of SEO is compleet onnodig. Vandaag bevestigt Matt Cutts van Google dat het niet uitmaakt hoe valid je HTML-code is opgebouwd, maar veel meer hoe goed je content is…

En toch… Bij het bouwen van een website is het altijd belangrijk om een website zo goed mogelijk volgens de bestaande webstandaarden te bouwen om niet-SEO redenen. Wij proberen alleen af te stappen van valid code om enkele praktische redenen:

  1. Bij het inbouwen van externe, niet-validerende code
  2. Om een website sneller te maken
  3. Net om SEO-redenen (schema.org, rel=”” attributes, …)

Long story short: het is voor je SEO geen ramp dat je website niet 100% valideert, maar probeer je website zo goed mogelijk te maken – en fouten vooral te maken tegen de validatie voor de juiste reden! 🙂

24 sep

De hreflang tag voor een international doelpubliek

 

Indien je website zich richt tot een internationaal doelpubliek en je om die reden ook tijd hebt geïnvesteerd in het voorzien van verschillende (taal)versies, wens je uiteraard dat je bezoekers meteen naar de voor hen relevante url’s gestuurd worden. In de meeste gevallen zal Google gaan kijkenGebruik maken van de hreflang tag naar de extensie van je ccTLD (ook gekend als de country-specific top level domains).

Deze methode is echter allesbehalve foutbestendig. Het is bijvoorbeeld niet zo dat iedere website zich op een landspecifieke domeinnaam bevindt. Daarnaast is het ook mogelijk dat iedere taalvariant van je website gehost is op een apart subdomein (bv. fr.inbound.be ipv inbound.fr). En zelfs dan nog slaagt Google de bal nu en dan wel eens mis. Om dergelijke problemen het best het hoofd te kunnen bieden, heeft Google een tijd geleden de rel=”alternate” hreflang=”x” tag in het leven geroepen.

05 jun

Responsive webdesign met Twitter’s bootstrap

 

responsive-webdesignVandaag de dag draait alles rond het maken van responsieve websites die voor iedereen en elk toestel toegankelijk zijn. Met mobiel surfen, tablets en computers met grote en kleine schermen is de vraag groot om een website te hebben dat er voor al deze apparaten goed uit ziet. Dat noemen we “responsive webdesign”! Voordien werd er vaak gebruik gemaakt van aparte urls zoals m.mijnwebsite.be die allemaal een andere design hadden, apart CSS bestand, een eigen PSD en zo voort. Met een responsieve website is het gedaan met die verschillen: een enkele url en layout voor elk aparaat.

Bootstrap van Twitter

Bootstrap van Twitter is een framework waarmee je gemakkelijk responsiviteit in je website kan integreren. Dit framework is onstaan nadat 2 medewerkers van Twitter besloten om hun werk te vergemakkelijken omdat ze steeds dezelfde code moesten schrijven bij het maken van een website of pagina. Iedereen die nu een responsieve website wilt maken hoeft enkel het framework in te laden en de helft van je werk is al klaar.

05 apr

Video SEO: miniatuurweergave in google resultaten

 

rich snippetsDoor middel van rich snippets zijn webmasters al in staat om meer informatie over een plaats, boek, muziek en meer weer te geven. Maar sinds kort zijn ze ook in staat om meer informatie over video’s weer te geven in de zoekresultaten. Webmasters die vooral video’s plaatsen op hun website kunnen tegenwoordig meer bezoekers aantrekken door een miniatuurweergave van hun video te plaatsen naast de resultaten. Niet alleen geeft dit een mooier resultaat maar bezoekers zijn ook eerder geneigd om op jouw link te klikken omdat je aantoont dat je een video op de pagina hebt staan.