Archief voor mei 2014

13 mei

Video SEO: onze rich snippet generator

 

vimeo logoVorige week waren we voor TB Shops en Speelgoed Kiki op zoek naar een handige manier om Vimeo video’s op een correcte manier te embedded in ons e-commerceplatform. Spijtig genoeg was er niet echt een goede embed code generator op het web te vinden voor Vimeo – en dus ging Laurent aan de slag om er zelf ééntje te maken.

Zo gezegd, zo gedaan. We maakten deze generator waarmee je makkelijk zelf een voor rich snippets geoptimaliseerde embedcode kan aanmaken. Voor de rest van de wereld maakten we ook deze Engelstalige versie.

Het proces is simpel: je geeft de url van je Vimeo video in, kiest een aantal parameters, klikt op “genereer”, en de code die je kan gebruiken staat meteen onderaan. Enjoy!

01 mei

SEO Antwerpen: case study Window Place

 

Toen we enkele maanden geleden van start gingen met het SEO project voor ramen en deurenspecialist Window Place wisten we dat een stevige uitbouw van de window-place_1390490244content op hun website cruciaal was. Binnen hun onderneming is er een hele hoop kennis aanwezig, maar deze kwam tot voor kort niet écht aan bod op de website. Daarnaast werden ook realisaties (iets waar Window Place natuurlijk erg trots op is) en nieuws amper aan bod.

De eerste stap was natuurlijk de overzet van de website naar een moderne CMS die een échte contentstrategie mogelijk zou maken. Er werd gekozen voor WordPress omwille van het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van het systeem. De navigatie werd breder uitgebouwd, er werd een afzonderlijk onderdeel voor producten en realisaties voorzien én een nieuwssectie ingebouwd. Door de grote interne motivatie bij Window Place zelf werden deze systemen snel door de organisatie geadopteerd waardoor de website van een statisch geheel werd getransformeerd tot een échte website in beweging. De trots en het enthousiasme die de werknemers en zaakvoerders hebben over de kwaliteit van hun werk en hun inzet werd zo ook overgebracht op de pagina’s van de website.

De nieuwe contentstrategie werpte erg snel z’n vruchten af in de zoekresultaten van Google. Al snel werden de eerste resultaten geboekt. Ik neem hieronder drie belangrijke keywordgroepen ter illustratie.

Het toont hoe snel resultaten kunnen geboekt worden door een contentoptimalisatie zonder al te veel toeters en bellen. In het geval van Window Place werd alle contentcreatie binnen de organisatie gedaan, waardoor het budget erg beperkt kon worden gehouden.

Het project loopt natuurlijk nog verder, maar de ommekeer is voor Window Place duidelijk ingezet!